flinndal logo

Casein Micellar

 Casein Micellar

stars stars stars stars stars 2 ervaringen

 • Van ‘grasgevoerde’ Europese koeien
 • 1 ingrediënt: micellaire caseïne
 • Zonder kunstmatige smaak-, kleur- en zoetstoffen
 • 85,5% eiwit op basis van droge stof
 • Vrij van groeihormonen, antibiotica en GMO
 • Zeer laag in koolhydraten, vet en lactose

Flinndal Casein Micellar is van hoge kwaliteit en heeft een volledig aminozuren pro­fiel. Caseïne zorgt voor een gebalanceerde afgifte van langzame eiwitten. Lees meer »

Selecteer je aantal
1 verpakking
750 gram
€ 21,95
2 verpakkingen
1500 gram
€ 20,85 Bespaar 5%
3 verpakkingen
2250 gram
€ 19,75 Bespaar 10%
€ 0,00
check_circle op voorraad

Europese grasgevoerde koeien

Elke batch onafhankelijk gecontroleerd op kwaliteit

Geen kunstmatige toevoegingen

Productinformatie

De perfecte shake om te nemen voor het slapen dankzij de trage afgifte van eiwit. Waar whey isolaat geschikt is voor een snelle opname van eiwitten wanneer de nood hoog is (direct na het sporten bijvoorbeeld), voorziet caseïne je lichaam tot wel 7 uur lang van eiwitten en aminozuren [1]. Hierdoor zorgt het er lange tijd voor dat de afbraak van spiermassa beperkt blijft.

We willen onze producten zo puur en zuiver mogelijk aan bieden. Onze Caseïne is vrij van onnodige toevoegingen en bevat geen kunstmatige smaak-, kleur- en zoetstoffen. Je kunt de shake een smaakje geven met onze Flavour Drops maar ook zonder is deze caseïne bijzonder goed van smaak.

Zoals je van ons gewend bent wordt elke batch onafhankelijk getest op zuiverheid en kwaliteit.

Herkomst

De caseïne van Flinndal Sport is van de puurste en beste kwaliteit. De gebruikte koemelk is afkomstig van koeien uit Zweden en Frankrijk die – zolang het weer aangenaam is – in de wei staan en hoofdzakelijk gras op hun menu hebben. We hebben hiervoor gekozen omdat verschillende studies laten zien dat de hoeveelheid gras die een koe eet een positief effect heeft op de voedingswaarden van de melk [2][3][4].

De term ‘grasgevoerd’ betekent dus niet dat een koe alleen maar gras eet. Al wordt dat door verschillende producenten vaak wel beweerd. In werkelijkheid komt het vrijwel niet voor dat een koe alleen maar gras eet; ze krijgen in de winter vaak ook ander voer.

De koeien die ons van wei-eiwitten voorzien krijgen geen hormonen toegediend, zoals je vaak wel ziet bij Amerikaanse koeien. Verschillende studies suggereren dat het drinken van melk afkomstig van koeien die behandeld zijn met hormonen, de kans op ziektes verhoogt [5].

Ook het gebruik van antibiotica is zorgvuldig aan banden gelegd. Als een koe ziek is en antibiotica krijgt toegediend, dan wordt de melk van deze koe weggegooid. Je shake kan dus nooit sporen van antibiotica bevatten.

NZVT
Kwaliteitscontrole

Om er zeker van te zijn dat jij krijgt wat wij beloven, laten we elke batch testen op kwaliteit en zuiverheid.

Al onze producten zijn volgens de NZVT-richtlijnen gecertificeerd dopingvrij en terug te vinden in de database van de NZVT.

Voedingswaarden en aminozuren profiel
Voedingswaarden

Flinndal Casein Micellar bevat per 100 gram droge stof:

Energie in kcal 354 Kcal
Energie in kJ 1501 kJ
Koolhydraten 4 gram
Waarvan suikers (lactose) 4 gram
Eiwitten 85,5 gram
Vetten 1,5 gram
Waarvan verzadigd vet 0,9 gram
Zout 0,25 gram
Ingrediënten

Melkeiwit (afkomstig uit melk), micellaire caseine
Halal en koosjer gecertificeerd.

Aminozuren profiel

Hoeveelheid per dosering van 25 gram

Alanine 640 mg
Arginine 705 mg
Asparaginezuur 1433 mg
Cysteïne 110 mg
Glutaminzuur 4425 mg
Histidine* 578 mg
Isoleucine*^ 1138 mg
Leucine*^ 1968 mg
Lycine* 1668 mg
Methionine* 578 mg
Fenylalanine* 1081 mg
Proline 2155 mg
Serine 1133 mg
Threonine* 883 mg
Tryptofaan* 258 mg
Tyrosine 1093 mg
Valine*^ 1325 mg

^ BCAA
* Essentiële Aminozuren

Dit is het gemiddelde aminozurenprofiel op basis van droge stof. Per batch kan er een afwijking zijn van circa 3-7%.

Voordeelpakketten
Kies een samengesteld pakket

We hebben pakketten samengesteld met genoeg voor één maand en voor drie maanden. Zo kun je direct aan de slag met alles wat je nodig hebt. Handig en 20% voordeliger.

Bekijk de voordeelpakketten »
Ervaringen
10,0
2 ervaringen

Wegens de EFSA Claimwetgeving mogen wij op onze site maar een beperkt aantal gezondheidsclaims gebruiken. Om deze reden mogen reviews alleen gaan over algemene tevredenheid met het product of over de grootte en smaak. Er mogen geen ziektes of pijnklachten genoemd worden. Reviews die niet aan de wetgeving voldoen mogen door ons worden aangepast.

Wegens de EFSA Claimwetgeving mogen wij op onze site maar een beperkt aantal gezondheidsclaims gebruiken. Om deze reden mogen reviews alleen gaan over algemene tevredenheid met het product of over de grootte en smaak. Er mogen geen ziektes of pijnklachten genoemd worden. Reviews die niet aan de wetgeving voldoen mogen door ons worden aangepast.

Ervaring stars stars stars stars stars
04 september 2019 door: Sam

Mijn favoriet! Zowel de whey als deze shake besteld, ik vind het heerlijk! Geen klontjes, lekker romig en eindelijk iets waar geen vieze chemische smaak aan zit en wat goed voelt om in mijn lichaam te stoppen. Ook zonder smaakdruppels prima te drinken! Beperkt mijn [...] enorm. Top product!

Ervaring stars stars stars stars stars
23 april 2019 door: Angie

Alsof ik de laatste melkfles voor het slapen gaan krijgen als een baby'tje. Met een melksoort heel makkelijk te mengen en een fijne shake om te drinken omdat hij wat luchtigere is dan de whey Isolate.

Vragen
0
vragen van klanten

Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Bronvermelding
 1. Dangin, M. et al.(2001). The digestion rate of protein is an independent regulating factor of postprandial protein retention. American Journal of Physiology-Endocrinology and Metabolism, 280(2). Link »
 2. Dhiman TR. et al (1999). Conjugated linoleic acid content of milk from cows fed different diets. J Dairy Sci 82: 2146-2156. Link »
 3. Couvreur S. et al (2006). The linear relationship between the proportion of fresh grass in the cow diet, milk fatty acid composition, and butter properties. Journal of Dairy Science, 89, 1956–1969. Link »
 4. Daley et al, (2010). A review of Fatty Acid Profiles and Antioxidant Content in Grassfed and Grain-fed Beef. Nutr. J. 9:10 Link »
 5. Epstein, S. S. (1996). Unlabeled milk from cows treated with biosynthetic (...): A case of regulatory abdication. International Journal of Health Services, 26(1):173-185. Link »