flinndal logo

Multi

 Multi

stars stars stars stars stars 0 ervaringen

  • Ondersteunt weerstand en energiehuishouding
  • Dosering (tot maximaal 100% ADH)
  • Bevat alle 13 vitaminen en mineralen om fit te blijven
  • Eén tablet per dag
  • Alleen goed opneembare verbindingen

Deze multivitamine is een volledige aanvulling voor elke sporter. Verantwoord gedoseerd en van hoge kwaliteit. Lees meer »

Selecteer je aantal
1 verpakking
30 tabletten
€ 8,49
2 verpakkingen
60 tabletten
€ 8,07 Bespaar 5%
3 verpakkingen
90 tabletten
€ 7,64 Bespaar 10%
€ 0,00
check_circle op voorraad

Weerstand en energie

Goed opneembare verbindingen

Geen kunstmatige toevoegingen

Productinformatie

Sport Multi ondersteunt je weerstand en energieniveau zodat je fit kan blijven doortrainen. Als je er zeker van wil zijn dat je genoeg micronutriënten binnenkrijgt is Flinndal Sport Multi een wenselijke aanvulling op je voedingspatroon. Het bevat immers alle 13 vitaminen en 9 mineralen die je nodig hebt, alles tot maximaal 100% ADH.

Recent onderzoek onder 553 Nederlandse sporters concludeert dat sporters naast een goed eetpatroon ook een multivitamine met een dosering tussen de 50% en 100% ADH moeten overwegen [1].

Kwaliteit & Onderzoek

Van vitaminen en mineralen zijn soms wel tientallen verschillende vormen beschikbaar. Elk met een iets andere scheikundige verbinding. Sommige verbindingen worden goed opgenomen, andere een stuk minder. We hebben bij alle 13 vitaminen en mineralen in deze multi gekozen voor goed opneembare verbindingen. Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar dat is het niet. Er zijn namelijk veel multivitaminen verkrijgbaar waarbij er is gekozen voor goedkopere, minder goed opneembare verbindingen. Trouwens, de hulpstoffen – die bijvoorbeeld nodig zijn om het tablet uiteen te laten vallen – zijn bij Flinndal van natuurlijke oorsprong.

Dit product is volgens de HACCP-richtlijnen geproduceerd en bevat geen onnodige toevoegingen. Voor de sporter die zuivere prestaties wil leveren is dit product volgens de NZVT-richtlijnen 100% dopingvrij.

De vitaminen in onze multi zijn gedoseerd tot maximaal 100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Sommige mineralen hebben we lager gedoseerd zodat je in combinatie met een goede voeding niet te veel binnenkrijgt. Dit is in lijn met het advies van het NOC*NSF, die daarnaast ook adviseert om niet voor een time-released formule te kiezen [2]. Een time-released formule houdt in dat het tablet na inname de werkzame stof geleidelijk aan vrijlaat. Dit is een farmaceutische toepassing die heel leuk klinkt maar voor een multi niet nuttig is. Dit werkt namelijk het risico in de hand dat de vitaminen te laat en daardoor minder goed worden opgenomen.

Ingrediënten

Flinndal® Sport Multi bevat per tablet van 1306 mg

Actief bestanddeel Verbinding Hoeveelheid % ADH*
Vitamine A (RE) Retinolpalmitaat (RE) 800 mcg 100
Vitamine B1 Thiamine hydrochloride 1,1 mg 100
Vitamine B2 Riboflavine 1,4 mg 100
Vitamine B3 Nicotinamide 16 mg 100
Vitamine B5 Calcium d-pantothenaat 6 mg 100
Vitamine B6 Pyridoxal 5-fosfaat 1,4 mg 100
Biotine (B8) Biotine 50 mcg 100
Foliumzuur (B11) Pteroylmonoglutaminezuur 200 mcg 100
Vitamine B12 Cyanocobalamine 2,5 mcg 100
Vitamine C L-Ascorbinezuur 80 mg 100
Vitamine D Cholecalciferol (D3) 5 mcg 100
Vitamine E Tocoferol succinaat 12 mg 100
Vitamine K Menaquinon (K2) 37,5 mcg 50
Mineralen Verbinding Hoeveelheid % ADH*
Calcium Calciumcarbonaat 200 mg 25
Magnesium Magnesiumcarbonaat 93,7 mg 25
Zink Zinkcitraat 10 mg 100
IJzer IJzerfumeraat 7 mg 50
Mangaan Mangaancitraat 2 mg 100
Koper Kopergluconaat 1 mg 100
Jodium Kaliumjodide 150 mcg 100
Selenium Selenomethionine 27,5 mcg 50
Chroom Chroompicolinaat 10 mcg 25

* ADH = aanbevolen dagelijkse hoeveelheid volgens de Europese Richtlijn Etikettering 2008/100/EC (of Warenwetbesluit).

Ingrediënten

calciumcarbonaat, magnesiumcarbonaat, vulstof (microkristallijne cellulose), ascorbinezuur (vitamine C), menaquinon (vitamine K2 uit soja), vulstof (maltodextrine), zinkcitraat, ijzerfumeraat, nicotinamide (vitamine B3), tocoferol succinaat (vitamine E), retinolpalmitaat (vitamine A), vulstof (siliciumdioxide), mangaancitraat, kopergluconaat, calcium-d-pantothenaat (vitamine B5), seleniummethionine, kaliumjodide, vulstof (dicalciumfosfaat), biotine (vitamine B8), pyridoxal-5-fosfaat (vitamine B6), riboflavine (vitamine B2), thiamine hcl (vitamine B1), coating (hydroxypropylmethylcellulose), cyanocobalamine (vitamine B12), foliumzuur (vitamine B11), chroompicolinaat, kleurstof (ijzeroxide), cholecalciferol (vitamine D3), glansmiddel (bijenwas).

Voedingswaarden per tablet
Energie in kcal 0,53 Kcal
Energie in kJ 2,2 kJ
Koolhydraten 0,04 mg
Eiwitten < 0,01 mg
Vetten 0 mg
Vezels 0 mg
Voordeelpakketten
Kies een samengesteld pakket

We hebben pakketten samengesteld met genoeg voor één maand en voor drie maanden. Zo kun je direct aan de slag met alles wat je nodig hebt. Handig en 20% voordeliger.

Bekijk de voordeelpakketten »
Ervaringen
0 ervaringen

Wegens de EFSA Claimwetgeving mogen wij op onze site maar een beperkt aantal gezondheidsclaims gebruiken. Om deze reden mogen reviews alleen gaan over algemene tevredenheid met het product of over de grootte en smaak. Er mogen geen ziektes of pijnklachten genoemd worden. Reviews die niet aan de wetgeving voldoen mogen door ons worden aangepast.

Wegens de EFSA Claimwetgeving mogen wij op onze site maar een beperkt aantal gezondheidsclaims gebruiken. Om deze reden mogen reviews alleen gaan over algemene tevredenheid met het product of over de grootte en smaak. Er mogen geen ziektes of pijnklachten genoemd worden. Reviews die niet aan de wetgeving voldoen mogen door ons worden aangepast.

Vragen
0
vragen van klanten

Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Bronvermelding
  1. Wardenaar F, et al. (2017) Micronutrient Intakes in 553 Dutch Elite and Sub-Elite Athletes: Prevalence of Low and High Intakes in Users and Non-Users of Nutritional Supplements. Nutrients. Feb 15;9(2) Link »
  2. Specificatie bij supplementenlijst NOC*NSF Team Voeding en Olympisch Medisch Panel (OMP). Geraadpleegd op 21-02-2017. Link »