flinndal logo

Chocolademousse met proteïne

door Flinndal Sport


Gepubliceerd op maandag 16 september 2019wheyprotein

Bijna iedereen houdt van chocolademousse. Maar kan dit heerlijke dessert ook op een gezonde manier worden gemaakt? Yes! Wij vonden dit voor jou uit! Dit ontbijt of deze snack is ook nog eens super makkelijk te maken en kan je naar eigen smaak een variatie geven. Bovendien zit deze mousse boordevol vezels, goede vetten en is het rijk aan eiwitten.Wat heb je nodig

  • 1 scoop Whey Isolaat Flinndal Sport
  • ½ avocado
  • 1 tl cacaopoeder (naar eigen smaak)
  • 100 ml kokosmelk
  • 3-5 Flavour Drops vanille Flinndal Sport
  • Topping: pompoenpitjes, walnoten en kokossnippers. Hierin kan je variëren.

Bereiding

Stap 1: gooi alles behalve de ingrediënten voor de topping bij elkaar en mix dit.

Stap 2: schep de mousse in een kom en finish het recept met de topping naar jouw keuze.

Stap 3: enjoy!

Extra's:

Sinaasappel past goed bij de combinatie van chocola. Rasp stukjes van de sinaasappelschil door de mousse en voeg extra pure chocoladestukjes toe voor een extra bite. Andere ‘vreemde’ toevoegingen kunnen rode peper of munt zijn. Let op; dit is een zeer persoonlijke voorkeur… ;)


Assortiment

Met de pure producten van Flinndal Sport en de verse ingrediënten is dit recept een mooie toevoeging in jouw healthy lifestyle.

  • Flavour Drops voor de smaak: zijn gemaakt van Stevia wat een kruid afkomstig is uit de vallei van Paraguay. Stevia is een zoetstof zonder calorieën, koolhydraten en glycemische index waarde. De stevioglycosiden die uit het blad van de Stevia plant worden geëxtraheerd zijn ongeveer 100 tot 480 keer zoeter dan suiker, waardoor je maar heel weinig nodig hebt.
  • Whey Isolate Protein: dit zijn natuurlijk de eiwitten. De aangeraden hoeveelheid eiwitten voor een intensieve sporter zijn 1,4 tot 1,7 gram per kilogram lichaamsgewicht per dag. Onze eiwitten komen van de melk van koeien uit Wales die voornamelijk gras op het menu hebben staan. Hierdoor kunnen onze eiwitten nooit sporen van antibiotica bevatten.