flinndal logo

Whey Protein Isolate

 Whey Protein Isolate

stars stars stars stars stars 21 ervaringen

 • Van ‘grasgevoerde’ Europese koeien
 • 1 ingrediënt: wei proteïne isolaat
 • Zonder kunstmatige smaak-, kleur- en zoetstoffen
 • 93% eiwit op basis van droge stof
 • Vrij van groeihormonen en antibiotica en GMO 
 • Zeer laag in koolhydraten, vet en lactose
 • Hoge kwaliteit door cross-flow micro- en ultrafiltratie

Flinndal Whey Protein Isolate is van de beste kwaliteit en in de puurste vorm. Voor de next-level sporter. Lees meer »

Selecteer je aantal
1 verpakking
750 gram
€ 31,95
2 verpakkingen
1500 gram
€ 30,35 Bespaar 5%
3 verpakkingen
2250 gram
€ 28,75 Bespaar 10%
€ 0,00
check_circle op voorraad

100% Wei isolaat

Europese grasgevoerde koeien

Elke batch onafhankelijk gecontroleerd op kwaliteit

Geen kunstmatige toevoegingen

Productinformatie

Iedereen die graag de spiergroei wil bevorderen, moet ervoor zorgen dat hij of zij genoeg eiwitten binnenkrijgt. Dit is namelijk essentieel voor het lichaam bij het opbouwen van droge spiermassa. Onze Whey Protein Isolate zit barstensvol eiwit, is afkomstig van grasgevoerde Europese koeien en heeft een volledig aminozuren profiel met 5,3 gram BCAA’s per dosering. Elke batch wordt onafhankelijk getest op zuiverheid en kwaliteit.

De Whey Protein Isolate van Flinndal Sport bevat 100% wei proteïne isolaat en is dus niet opgeleukt met kunstmatige smaak-, kleur- en zoetstoffen. Speciaal voor de ‘next-level’ sporter die goed let op wat hij binnenkrijgt.

93% eiwit op basis van droge stof komt overeen met ongeveer 89% aan ruwe eiwit. Verwarrend? Klopt, we leggen het daarom graag even uit. In eiwitpoeder zit ongeveer 4% vocht. Laboratoria kijken bij het analyseren van de voedingswaarden naar de droge stof (dus zonder die 4% vocht), waardoor het eiwitpercentage iets hoger lijkt. Op etiketten staat veelal het percentage op basis van droge stof. Vermenigvuldig dit percentage met 0,96 en je weet wat je binnenkrijgt. (93 x 0,96= 89,2)

Al onze producten zijn volgens de NZVT-richtlijnen gecertificeerd dopingvrij en terug te vinden in de database van de NZVT.

Herkomst

Whey Protein Isolate van Flinndal Sport is van de puurste en beste kwaliteit. De gebruikte koemelk is afkomstig van koeien uit Wales die – zolang het weer aangenaam is – in de wei staan en hoofdzakelijk gras op hun menu hebben staan. We hebben hiervoor gekozen omdat verschillende studies laten zien dat de hoeveelheid gras die een koe eet een positief effect heeft op de voedingswaarden van de melk [1][2][3].

De term ‘grasgevoerd’ betekent dus niet dat een koe alleen maar gras eet. Al wordt dat door verschillende producenten vaak wel beweerd. In werkelijkheid komt het vrijwel niet voor dat een koe alleen maar gras eet; ze krijgen in de winter vaak ook ander voer.

De koeien die ons van wei-eiwitten voorzien krijgen geen hormonen toegediend, zoals je vaak wel ziet bij Amerikaanse koeien. Verschillende studies suggereren dat het drinken van melk afkomstig van koeien die behandeld zijn met hormonen, de kans op ziektes verhoogt [4].

Ook het gebruik van antibiotica is zorgvuldig aan banden gelegd. Als een koe ziek is en antibiotica krijgt toegediend, dan wordt de melk van deze koe weggegooid. Je shake kan dus nooit sporen van antibiotica bevatten.

NZVT
Kwaliteitscontrole

Flinndal Whey Protein Isolate is gefilterd door een unieke combinatie van cross-flow microfiltratie en ultrafiltratie. Door deze natuurlijke membraamfiltratie onder lage druk en temperatuur uit te voeren blijft de structuur van het eiwit optimaal behouden. Zo krijg je een zuiver isolaat met een hoog eiwitpercentage die rijk is aan BCAA’s.

Onze Whey Protein Isolate is getest op het bevatten van chemicaliën en voldoet aan de volgende microbiologische en chemische criteria:

 • Verordening (EG) nr. 2073/2005 (Microbiologische criteria)
 • Verordening (EG) nr. 1881/2006 (Zware metalen)
 • Verordening (EG) nr. 396/2005 (Pesticiden)

Om er zeker van te zijn dat jij krijgt wat wij beloven, laten we elke batch testen op kwaliteit en zuiverheid.

Al onze producten zijn volgens de NZVT-richtlijnen gecertificeerd dopingvrij en terug te vinden in de database van de NZVT.

Voedingswaarden en aminozuren profiel
Voedingswaarden

Flinndal Whey Protein Isolate bevat per 100 gram droge stof

Energie in kcal 368 Kcal
Energie in kJ 1563 kJ
Koolhydraten 2,5 gram
Waarvan suikers (lactose) 2,5 gram
Eiwitten 93 gram
Vetten 0,3 gram
Waarvan verzadigd vet 0,1 gram
Zout 0,5 gram
Ingrediënten

Wei eiwit isolaat (afkomstig uit melk), emulgator (zonnebloemlecithine) 
Halal en koosjer gecertificeerd.

Aminozuren profiel

Hoeveelheid per dosering van 25 gram

Alanine 1163 mg
Arginine 488 mg
Asparaginezuur 2558 mg
Cysteïne 512 mg
Glutaminzuur 4208 mg
Histidine* 395 mg
Isoleucine*^ 1488 mg
Leucine*^ 2465 mg
Lycine* 2232 mg
Methionine* 512 mg
Fenylalanine* 698 mg
Proline 1279 mg
Serine 1070 mg
Threonine* 1558 mg
Tryptofaan* 326 mg
Tyrosine 605 mg
Valine*^ 1372 mg

^ BCAA
* Essentiële Aminozuren

Dit is het gemiddelde aminozurenprofiel op basis van droge stof. Per batch kan er een afwijking zijn van circa 3-7%.

Voordeelpakketten
Kies een samengesteld pakket

We hebben pakketten samengesteld met genoeg voor één maand en voor drie maanden. Zo kun je direct aan de slag met alles wat je nodig hebt. Handig en 20% voordeliger.

Bekijk de voordeelpakketten »
Veelgestelde vragen
Eiwitten zijn de bouwstenen van spieren.
Om spieren te laten groeien maken de meeste sporters gebruik van krachttraining.
Bij krachttraining belast men de spieren waardoor er kleine scheurtjes in de spieren ontstaan. Die worden hersteld door je lichaam, waarbij het overcompenseert. Er vindt hypertrofie plaats, wat eigenlijk een synoniem voor spiergroei is. Deze hypertrofie vindt plaats doordat de spiercellen meer water en bouwstenen, met name eiwitten, opnemen[5]. Gevolg is dat de spieren in omvang en kracht toenemen.
Wei concentraat bestaat tot 80% uit eiwit. Dit type bevat meer lactose en vet en is hiermee minder puur dan wei isolaat. Wei isolaat wordt namelijk verder gezuiverd. Hierdoor bestaat dit wei-eiwit uit meer dan 90% eiwit en bevat het vele malen minder vet en lactose.
Tot slot is er het caseïne-eiwit. Caseïne-eiwit heeft een heel ander aminozuurprofiel dan wei-eiwit.
De belangrijkste eigenschap van caseïne is dat het langzaam door het lichaam wordt opgenomen[6].
Daarom eten of drinken (kracht)sporters vaak voor het slapen gaan een caseïne-bron. Op die manier heeft het lichaam de hele nacht profijt van eiwitopname.
Deze shake kan op elk moment van de dag gebruikt worden. Vaak wordt beweerd dat je een shake het beste voor of na je workout kunt nemen. Uit onderzoek blijkt echter dat het niet uitmaakt wanneer je een shake gebruikt[7]. De totale inname van eiwitten over een hele dag is het belangrijkst.
Flinndal Whey Protein Isolate heeft geen bijwerkingen zolang je de voorgeschreven dosering niet overschrijdt. Bij overdosering kun je last krijgen van de maag, van winderigheid en van puistjes. Daarom raden wij aan om het gebruik van de shakes langzaam op te bouwen. Een shake per dag is een goede dosering om mee te beginnen.
De meeste mensen met lactose-intolerantie kunnen 12 gram lactose verdeeld over de dag goed verdragen. In ons Whey Protein Isolate zit minder dan 1 gram lactose per shake ( < 3 gram lactose per 100 gram poeder). Omdat ons product zeer intensief gefilterd wordt in het productieproces, blijft er een lagere dosering lactose over in het eindproduct. Hierdoor is Flinndal Whey Protein Isolate in de meeste gevallen ook geschikt voor mensen met een lactose-intolerantie.
Ervaringen
9,9
21 ervaringen

Wegens de EFSA Claimwetgeving mogen wij op onze site maar een beperkt aantal gezondheidsclaims gebruiken. Om deze reden mogen reviews alleen gaan over algemene tevredenheid met het product of over de grootte en smaak. Er mogen geen ziektes of pijnklachten genoemd worden. Reviews die niet aan de wetgeving voldoen mogen door ons worden aangepast.

Wegens de EFSA Claimwetgeving mogen wij op onze site maar een beperkt aantal gezondheidsclaims gebruiken. Om deze reden mogen reviews alleen gaan over algemene tevredenheid met het product of over de grootte en smaak. Er mogen geen ziektes of pijnklachten genoemd worden. Reviews die niet aan de wetgeving voldoen mogen door ons worden aangepast.

Ervaring stars stars stars stars stars
22 mei 2023 door: Richard

Top product! De samenstelling en pure smaak is voor mij kwaliteit. Een blijvertje voor mij.

Ervaring stars stars stars stars stars
05 augustus 2022 door: Olive

Heel blij met deze poeder! Lekkere, neutrale smaak. Klontert veel minder dan andere merken.

Ervaring stars stars stars stars stars
21 november 2019 door: Ans Ophof

Prima eiwitshake,ben,76,eet weinig,en gebruik de Proteine shake als ontbijt. Blijf hele ochtend fit....

Ervaring stars stars stars stars stars
13 september 2019 door: Winston

Ik doe normaal niet aan reviews schrijven, maar dit product is zo geweldig dat het gewoon een goede 5 sterren review verdiend. Aangeraden door mijn fitness coach, begon ik met het drinken van proteine shakes. Ik houd totaal niet van commerciele troep, daarom ben ik super blij met dit producht. Ik raad iedereen aan dit op zen minst 1x uit te proberen voor een paar weken. Groetjes !

Ervaring stars stars stars stars stars
04 september 2019 door: Sam

Erg blij mee, eindelijk geen troep meer in een shake. Mixed goed en de smaak is prima, zeker met een druppeltje stevia vanille! Mijn lichaam reageert er perfect op.

Ervaring stars stars stars stars stars
18 april 2019 door: Angie

Super makkelijk product om te gebruiken en clean in voedingswaarden.

Ervaring stars stars stars stars stars
17 april 2019 door: Sherilyn Wold

Top producten! Echt een aanrader.

Ervaring stars stars stars stars stars
17 april 2019 door: Raymon van der Biezen

Voor mijzelf en mijn atleten vind ik het belangrijk om 100% schone supplementen te nemen. Flinndal kan dit garanderen door het NZVT keurmerk. Daarnaast hebben ze een ruim assortiment voor een betaalbare prijs en snelle leveringen!

Ervaring stars stars stars stars stars
14 maart 2019 door: Edwin

Een verademing ten opzichte van al die gezoete shakes! Lost snel op zonder klontjes in shakebeker, veel beter dan eerdere shakes die ik gebruikte. Smaakt iets zuur (een beetje als karnemelk) maar wen je snel aan, zeker als je het mixt met melk of karnemelk. Voelt veel gezonder zonder verdikkingsmiddel en zoetstoffen.

Ervaring stars stars stars stars stars
09 januari 2019 door: Leon Jansen

De producten van Flinndal geven me alle energie en zorgen voor optimaal herstel wat ik als topsporter nodig heb. Tevens zitten er geen toevoegingen in en geen mooie beloftes over wonder ingredienten.

Ervaring stars stars stars stars stars
22 augustus 2018 door: Jet van Erp

Ik heb alle producten geprobeerd. En ze bevallen super goed! Poeders lossen goed op en zijn neutraal van smaak. Supplementen zijn makkelijk weg te krijgen en totaal niet vies! Zeker een aanrader!

Ervaring stars stars stars stars stars
22 augustus 2018 door: Jet van Erp

Ik heb alle producten geprobeerd. En ze bevallen super goed! Poeders lossen goed op en zijn neutraal van smaak. Supplementen zijn makkelijk weg te krijgen en totaal niet vies! Zeker een aanrader!

Ervaring stars stars stars stars stars
13 augustus 2018 door: JiskHypnose

Een super mooi eiwit supplement dat ik aanraad aan mijn cliënten die willen afvallen. Geen zoetstoffen of andere rommel. Eiwitten zijn zo belangrijk om je goed te voelen naast spier opbouw. Mijn cliënten zijn dan ook super tevreden met dit product. Jiska JiskHypnose

Ervaring stars stars stars stars stars
24 juli 2018 door: Minke

Fijn product! Klont niet en is neutraal van smaak. Door het gebruik van de stevia flesjes kan je jouw shake verschillende smaken geven :-)

Ervaring stars stars stars stars stars
05 januari 2018 door: Franky Wauters

Zeer goed en zuiver product!lost goed op in de shaker met een neutrale smaak als je het met water drinkt maar ik meng het liever met spelt of haverdrank dat maakt het toch wat aangenamer om te drinken.het geeft ook geen verterings problemen zoals sommige andere merken!kortom,zoals hieronder al geschreven is,geen rommel!

Ervaring stars stars stars stars stars
20 september 2017 door: Edwin

De smaak van deze shake is top. Normaal vind ik neutraal niet te drinken maar deze whey heeft vrijwel geen smaak. Lost goed op, het lekkerst met melk wat mij betreft.

Ervaring stars stars stars stars stars
11 mei 2017 door: Frederik

Zeer zuivere whey isolaat Mengt zeer goed zowel met water als melk! De waarden spreken voor zich zo goed als 100% puur aan eiwitten. Ideaal voor in de morgend of voor na een training. Verteert zeer licht en bevordert zeker een goede spiergroei! Al bij al top eiwitshake

Ervaring stars stars stars stars stars
10 mei 2017 door: Ryan beucken

Hele fijne shake mengt goed en lekker aan te vullen met smaakstofjes. Ik zelf hou niet van heel zoet dus dit is ideaal. Per schep veel eiwitten van hoogwaardige kwaliteit.

Ervaring stars stars stars stars stars
10 mei 2017 door: Dwight Pijloo (DwightFit)

Ik heb een keer de kans gekregen om de Whey Protein Isolate van Flinndal te mogen proberen. Ik moet eerlijk toegeven, after trying they got me hooked! Ik vind het een hele goeie eiwitshake. Ik heb al veel verschillende soorten eiwitshakes gehad en vaak na 2 of 3 shakes was ik er al klaar mee vanwege de smaak. Doordat de Whey van Flinndal neutraal is kan ik hier zelf mee variëren. Samen met de flavourdrops is hij lekker, maar doordat de whey van zichzelf geen smaak heeft is hij extra goed te verwerken in dingen zoals kwark of smoothies! Ik ben ondertussen aan m'n 3e zak eiwit begonnen en dus een tevreden loyale gebruiker!

Ervaring stars stars stars stars stars
10 mei 2017 door: Jelle Groen

Goeie whey protein klont niet en in 1 scoop zit veel gram aan eiwitten. Gaat ook zeer goed in yogert of kwark. Zeker een aanrader!

Ervaring stars stars stars stars stars
08 mei 2017 door: Bas Krakelingen

Hele fijne eiwitshake. Geen rommel. Het lost goed op en de smaak is vooral met melk echt heel goed. Ik heb weinig betere naturel ervaringen. Ik gebruik zelf vaak wat meer dan 1 maatschep omdat ik veel massa heb, maar de smaak blijft top!

Vragen
0
vragen van klanten

Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Bronvermelding
 1. Dhiman TR. et al (1999). Conjugated linoleic acid content of milk from cows fed different diets. J Dairy Sci 82: 2146-2156. Link »
 2. Couvreur S. et al (2006). The linear relationship between the proportion of fresh grass in the cow diet, milk fatty acid composition, and butter properties. Journal of Dairy Science, 89, 1956–1969. Link »
 3. Daley et al, (2010). A review of Fatty Acid Profiles and Antioxidant Content in Grassfed and Grain-fed Beef. Nutr. J. 9:10 Link »
 4. Epstein, S. S. (1996). Unlabeled milk from cows treated with biosynthetic (...): A case of regulatory abdication. International Journal of Health Services, 26(1):173-185. Link »
 5. Tipton KD, et al, (2001). Exercise, protein metabolism, and muscle growth. International Journal Sport Nutrition Exercise Metab. Mar;11(1):109-32. Link »
 6. Boirie, Y et al, (1997). Slow and fast dietary proteins differently modulate postprandial protein accretion. Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America,94(26), 14930-14935 Link »
 7. Schoenfeld, B. J. et al, (2013). The effect of protein timing on muscle strength and hypertrophy: A meta-analysis. Journal of the International Society of Sports Nutrition, 10(1), 53-2783-10-53. Link »
 8. EFSA Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies (2010) Scientific Opinion on lactose thresholds in lactose intolerance and galactosaemia. EFSA Journal 2010;8(9):1777. [29 pp.] Link »